Arxiu de la categoria: TEXTURA

COMPOSICIONS AMB TEXTURES

Aquest és el resultat del treball realitzat en parelles per alumnes de 1r d’ESO. A partir de textures visuals i tàctils han fet aquestes composicions tan originals. Com a mínim hi havien d’incluir 4 textures tàctils, de les quals 2 havien de ser naturals i 2 artificials, i 6 textures visuals, 2 d’aquestes les havien de trobar en revistes, 2 més havien de ser gràfiques creades per ells mateixos i les 2 restants havien de ser el resultat del calc de textures del pati de l’institut a partir de la tècnica del frottage.

A LA CAÇA DE LA TEXTURA

A partir de la tècnica del frottage els alumnes de 1r d’ESO fan les composicions que es presenten a continuació.

La unitat didàctica treballada és la textura.

Durant una sessió hem sortit al pati amb fulls blancs i ceres de colors (preferiblement troves, tipus Manley). L’objectiu és calcar com més textures millor (mínim 8). Dobleguem 2 folis en 4 parts i posem el nom a cada full. En cada part del foli calquem les textures que trobem emprant ceres de diferents colors amb la tècnica del frottage.

Aquesta és una activitat que els agrada molt ja que és molt lúdica.

Les 2 sessions següents fan la composició retallant les textures caçades. Primer fan un esbós dibuixat i seguidament retallen i enganxen les textures al que serà l’obra definitiva. Els resultats són composicions molt expressives i artístiques tal i com es pot apreciar en els següents exemples.