Arxiu de la categoria: GALERIA DE TREBALLS

EL PLA

CONVERTIM LES IMATGES EN PLANS

Treballem a partir de imatges fotogràfiques de revistes, calendaris…. o baixades d’internet.

Definim els diferents plans que té cada fotografia. La retallem i les calquem damunt de cartolines de color i les retallem. Quan tenim totes les peces les tornem a ajuntar i a enganxar a una altra cartolina com si es tractés d’un puzzle

Una altra manera pot ser calcar els diferents plans definits la imatge i  després pintar cada pla de diferents colors.

COMPOSICIONS AMB TEXTURES

Aquest és el resultat del treball realitzat en parelles per alumnes de 1r d’ESO. A partir de textures visuals i tàctils han fet aquestes composicions tan originals. Com a mínim hi havien d’incluir 4 textures tàctils, de les quals 2 havien de ser naturals i 2 artificials, i 6 textures visuals, 2 d’aquestes les havien de trobar en revistes, 2 més havien de ser gràfiques creades per ells mateixos i les 2 restants havien de ser el resultat del calc de textures del pati de l’institut a partir de la tècnica del frottage.

A LA CAÇA DE LA TEXTURA

A partir de la tècnica del frottage els alumnes de 1r d’ESO fan les composicions que es presenten a continuació.

La unitat didàctica treballada és la textura.

Durant una sessió hem sortit al pati amb fulls blancs i ceres de colors (preferiblement troves, tipus Manley). L’objectiu és calcar com més textures millor (mínim 8). Dobleguem 2 folis en 4 parts i posem el nom a cada full. En cada part del foli calquem les textures que trobem emprant ceres de diferents colors amb la tècnica del frottage.

Aquesta és una activitat que els agrada molt ja que és molt lúdica.

Les 2 sessions següents fan la composició retallant les textures caçades. Primer fan un esbós dibuixat i seguidament retallen i enganxen les textures al que serà l’obra definitiva. Els resultats són composicions molt expressives i artístiques tal i com es pot apreciar en els següents exemples.

LA LÍNIA

A partir dels diferents tipus de línia podem crear formes i clarobscur. Ho podem fer amb llapis, retoladors de colors o punta fina. (Nivell 1r ESO)

 

Una altra manera de treballar la línia és a partir d’una foto en blanc i negre: li posem un paper vegetal al damunt i amb un punta fina interpretem les ombres i les llums dibuixant les línies en el paper vegetal. Quan hem acabat fem una fotocòpia del paper vegetal.

El resultat està penjat a continuació.

3r ESO, IES Bendinat, Curs 2012/13

3r ESO, IES Bendinat, Curs 2012/13

Aquest exercici el poden fer tots els nivells de l’ESO.

 

ESTRELLA CROMÀTICA

L’estrella cromàtica ens permet treballar els colors primaris, secundaris i terciaris

PERSPECTIVA CAVALLERA

PERSPECTIVA CÒNICA

Perspectiva cònica amb 2 punts de fuga, realitzada per na Zarai Tornero de 1r d’ESO de l’IES S’ARENAL, curs 2016/17.

Perspectives còniques realitzades per alumnes de 1r d’ESO

EL MÒDUL

FLOR