Arxiu de la categoria: General

4t ESO RECUPERACIÓ EDUCACIÓ PLÀSTICA – SETEMBRE 2017

PER RECUPERAR L’ASSIGNATURA DE PLÀSTICA HAS DE FER LES TASQUES QUE T’HA MARCAT LA PROFESSORA.

AQUÍ TROBARÀS INFORMACIÓ DETALLADA DEL QUE S’HA DE FER, COM FER-HO AIXÍ COM ALGUNS EXEMPLES I ENLLAÇOS QUE ET SERAN ÚTILS.

FOTOGRAFIA

En el projecte de fotografia es fan diferents exercicis que permeten als/a les alumnes  familiaritzar-se amb els conceptes bàsics de la composició fotogràfica: plans, angulació, postura del/la model. ritmes visuals i fotografies de portes i finestres. En els següents enllaços trobareu les explicacions dels plans, de l’angulació i dels tipus de retrats.  PLANS i ANGULACIÓ: els plans  són el tipus d’enquadraments de les fotos, igual que al cinema (pla general, primer pla…). L’angulació és el punt de vista, és a dir el lloc on situem la càmera respecte al subjecte retratat. POSTURA, és la posició del/la model respecte la càmera

RITMES

PORTES I FINESTRES

PROJECTE  A DESENVOLUPAR

Després d’haver mirat els enllaços on explica i defineix elsconceptes treballats, els/les alumnes han de fer les següents fotos:

  • 2 fotos de cadascun dels diferents plans: total 20 fotos
  • 2 fotos de cada angle: total 10 fotos
  • 2 fotos de les 5 diferents postures: total 10 fotos
  • 10 fotos de ritmes
  • 10 fotos de portes i/o finestres

IMPORTANT: Totes les fotos s’han de presentar en un pendrive o targeta SD i cadascuna d’elles s’ha d’identificar posant el tipus d’angle, pla o postura, i el nom de l’autor/a, (per exemple: Pepa Ramis_Pla general).

TIME LAPSE

MATERIAL NECESSARI:

Mòbil i tripode, App: PICPAC

QUÈ HEM DE FER I COM:

Realitzar un video d’animació a partir d’matges d’objectes fetes amb el mòbil i muntades amb l’aplicació PICPAC

El video ha de durar com a mínim un minut i tenir unes 300 fotografies.

Et pots inspirar amb els treballs realitzats per companys que tens a continuació

ENLLAÇ AL TIME LAPSE D’ANIMACIÓ D’OBJECTES CREAT PER ALUMNES DE 4T D’ESO

TRISQUEL

El trisquel és una figura que ja trobem a la cultura celta i que consta de tres braços que fan espiral. Té diferents significats simbòlics i esotèrics.

triskel

El que farem a l’aula no és pròpiament un trisquel, tot i que el recorda però és una figura que motiva molt als/a les alumnes, fàcil de fer i que ens serveix per reforçar els traçats amb compàs amb adaptador i la divisió de la circumferència en 6 part iguals.

1.- Fem una circumferència de 15 cm de radi i una altra de concèntrica de 7,5cm.

2.- Dividim la circumferència en 6 parts iguals i dibuixem els 6 radis. On es creuen els radis amb la circumferència concèntrica hi tenim els centres d’uns arcs de semicircumferència que ens defineixen el trisquel.

3.- Un cop dibuixat  el repassem amb punta fina i adaptador al compàs i el pintem o decorem de manera lliure i creativa

EL COLOR

TASQUES A DESENVOLUPAR:

CERCLE CROMÀTIC: A partir dels colors pigment primaris (cian,magenta i groc) fes un cercle cromàtic amb primaris, secundaris i terciaris. Has de dividir una circumferència en 12 parts iguals i pintar-lo fent les barreges adequades.

COLORS FREDS I CÀLIDS: Fes 2 dibuixos iguals en una làmina d’aquarel·la i pinta’n un amb colors freds  i l’altre amb colors càlids

En aquest enllaç hi ha un video que t’explica com fer aquest 2 exercicis

CERCLE CROMÀTIC I COLORS FREDS I CÀLIDS

 

COLORS COMPLEMENTARIS són aquells que estan oposats en el cercle cromàtic.

Divideix una làmina en 12 quadres iguals i fes el mateix dibuix a cada quadre. Cada parella de complementaris la utilitzaràs per pintar dos dels quadres, el fons d’un colors i la figura de l’altre i el 2n quadrat a l’inversa. Aquí tens un exemple

complementaris

 

GAMMA DE COLORS: dibuixa dues escales com l’exemple que tens a continuació i fes dos degradats de color. A partir d’un color primari hi barreges, per un costat, blanc i per l’altre negre, tal cpom mostra la imatge

gamma

 

ANIMACIÓ

La proposta per a 4t d’ESO ha estat fer una animació a partir d’imatges fetes amb el mòbil i muntar-ho mitjançant una aplicació o bé un programa de software.

Els treballs que hi ha a continuació han estat muntats amb l’aplicació PIC PAC per a mòbils o amb el programa Time Lapse Tool i exportats a Windows Media o MP4 per què puguin ser visualitzats en qualsevol ordinador. Aquí els teniu en els dos formats:

 

ENLLAÇ AL TIME LAPSE D’ANIMACIÓ D’OBJECTES CREAT PELS ALUMNES DE 4t d’ESO

PERSPECTIVA CAVALLERA

FLOR